Ons portfolio

Ons portfolio

Een beknopt overzicht
2018 Project stadshagen Zwolle
Klimaatmeting in nieuwbouwwijk Zwolle

De wijk Stadshagen wordt voorzien van een dicht netwerk van weerstations en luchtkwaliteitsensoren. Ondersteund door het RIVM, KNMI en Weerhuisje wordt een uitgebreid netwerk van klimaat meetapparatuur uitgerold. Scholen doen mee in de vorm van een leertraject.

Doel is om het klimaat in de wijk te monitoren en te sturen zodat de bewoners een prettig leefklimaat ervaren.
2017 Een geheel eigen weersite
Het weer in Leudal een weersite met eigen smoel

Opdrachtgever had een duidelijk beeld voor de homepagina van z'n eigen weersite, opgebouwd met meerder Davis weerstations. Het idee werd door Weerhuisje.nl geïntegreerd in haar weersite dienst www.mijneigenweer.nl

De grafieken worden rechtstreeks vanuit de MeteobridgePro+ naar de site geupload.
Neem een kijkje op hetweerinleudal.nl   
2017 - Barbados - Surf resort
Integratie weerdata en live weercam op site surf resort.

Live streaming van de eigen weercam en actuele weerdata van het eigen weerstation op de website van apartmentsinbarbados was de opdracht.
2017 - Davis weerstation op Spitsbergen
Onderzoek naar klimaatveranderingen

Op Spitsbergen staat een weerhuisje.nl Davis Vantage Vue weerstation ten behoeve van onderzoek naar o.a. klimaatveranderingen. Elke zomer van mei tot augustus wordt het kampement (met schrikdraad afrastering tegen ijsberen) bemand. Linksboven: ijsbeer houdt weerstation in de gaten.

Meer info over dit onderzoek
2017 - LoRa netwerk Achterhoek
Weerstations in 1000km2 netwerk op afstand uitlezen.

In de Achterhoek is een 1000km2 LoRa netwerk aangelegd. Voor de agrarische sector heeft www.hetinternethuis.nl een eerste Davis VP2 weerstation van www.weerhuisje.nl geschikt gemaakt om overal in dit gebied draadloos via internet (IoT - Internet of Things) de actuele weergegevens uit te lezen.
2016 - Wijngaard klooster Catharinadal
VWK project met ondersteuning door Weerhuisje.

Klooster Catharinadal wordt omgeven door omvangrijke wijngaarden. Voor een goed beheer en optimale groeiomstandigheden is door de VWK een meetopstelling  van diverse weermeetinstrumenten gerealiseerd. De praktische invulling is in samenwerking met Weerhuisje vastgesteld.
2016 - KNMI station voor Marconia
Configuratie en plaatsing WOW weerstation in opdracht van KNMI

Door de wat meer afgelegen locatie werd ingezet op upload via mobiel netwerk. Weerhuisje advies om een speciale antenne te gebruiken werd geaccepteerd en maakte het mogelijk de afstand te overbruggen. Data upload hierdoor mogelijk via een standaard al beschikbare internetverbinding.
2016 - Coentunnel beheer
Registratie neerslag t.b.v. beheer Coentunnel

Voor pro-actieve en reactieve doeleinden is registratie neerslag bij Coentunnel vereist. Configuratie: Davis VP2 i.c.m. Meteobridge pro en long range repeaters om de afstand te overbruggen. Data wordt opgeslagen in eigen database van klant.
2015 - De weerwebsite V2.0
Oer-robuust, uitbreidbaar en geen zorgen over beheer.

Op www.mijneigenweer.nl is plek voor ieders eigen weerwebsite. Met actuele meters, eenvoudig naar eigen smaak in te richten, weercam optie, twitter en een eigen pagina voor alles wat je plaatsen wilt. Op je PC, tablet of smartphone, het beeld past zich automatisch aan.
2015 - VWK Sylphide project
Verzamel database voor VWK leden

Weerhuisje ondersteunt de start van het project door weer uploadservers tegen gereduceerde prijs aan VWK-leden aan te bieden. Met de uploadserver wordt automatisch de weerdata in de database ingevoegd en via de site weer beschikbaar gesteld aan de leden.
2015 - Partnership Windfinder
Speciale Windfinder weerstation packs

Windfinder, een internationaal opererende verzamelsite is gespecialiseerd in het geven van windvoorspellingen. Watersportclubs, jachthavens, (kite)surfers, zeilers gebruiken de actuele weer(cam)data. Weerhuisje levert de packs wereldwijd.
2014 - Inrichting Weerhuisje museum vitrine
Museumwaardige weerinstrumenten

Blijft toch prachtig, die oude meetinstrumenten en weerkundigen van weleer. Een speciaal plekje daarom bij Weerhuisje.nl is dan ook meer dan verdiend.
2014 - Project Lichtkrant
Demo op ons youtube kanaal: Lichtktrant

Weergegevens eigen weerstation op de jachthaven via lichtkrant op meer dan 50m afstand zichtbaar. Ook kunnen eenvoudig eigen (tijdelijke) berichten tussen de weergegevens geplaatst worden.
2013 - Project vleermuisonderzoek
Gespecialiseerde weerstations langs de kust.

T.b.v. onderzoek naar de trek van vleermuizen worden een aantal weerstations langs de kustlijn geplaatst. Weerhuisje heeft hiervoor de gespecialiseerde apparatuur geleverd.
2013 - Weerdata in de winkel
Gegevens van eigen weerstation op groot display.

Voor Faunaland vestiging realisatie actuele weerdata op groot display in winkel.
Weerstation: WS2800, SW: maatwerk o.b.v. standaard upload functionaliteit.
2013 - Relatiegeschenk op het land
Digitale regenmeters agrarische sector.

Voor relatie in agrarische sector regenmeters met logo opdruk geleverd. Vanwege de goede kwaliteit vervolgopdrachten gerealiseerd.
2013 - Introductie WUS01 weerwebsite
Eerste plug&play weerwebsite. Geen internetkennis nodig!

Een complete weerwebsite gebaseerd op de inmiddels welbekende Raspberry Pi en gebruik makend van de toen bij vrijwel elke provider gratis beschikbare webruimte. Met gebruikerspagina voor eigen invulling.
2012 - NEW HORIZONS
1 jaar lang elk uur een horizonfoto vanaf Scheveningen.

Weerhuisje stelt weerstation beschikbaar voor project van fotograaf Bruno van den Elshout. Elk uur een foto vanaf het NH hotel in Scheveningen. Meer over het project.. http://www.newhorizonsahead.nl
2012 - Introductie iWeerstation
Primeur plug&play device voor Weerhuisje iWeerstation

Weerhuisje.nl werkt nauw samen met de ontwikkelaars van de huisautomatiserings applicatie DOMOTICZ om weersensoren hierin te implementeren.
Het eerste plug&play device van Weerhuisje is een feit. O.b.v. de Raspberry Pi i.c.m. een RFXtrx zender/ontvanger wordt het iWeerstation gebouwd.
       

2012 - Covely GDF Suez
Weerstations op NAM locaties

Als dank voor contractverlenging heeft de Cofely directie besloten een passend cadeau aan de NAM te geven.
Hierop werd contact gezocht met het "Weerhuisje" met het verzoek Rainwise MKIII weerstations voor Cofely in te kopen.
Al met al een actie die op een ontspannen en professionele manier werd uitgevoerd.
2011 - Frits Bom
De konsumentenman

Een weerstation van Weerhuisje voldoet voor 100% aan alle beloofde eigenschappen en verwachtingen, en wat daar nog bovenuit gaat is de meer dan perfecte begeleiding van de familie Gritter als je als aanvankelijke amateur op dit terrein even vastloopt.
2011 - Klaas de Weerbaas
RTV Drenthe en Omroep MAX

Dit jaar was ik toe aan nieuwe meetapparatuur.  Ik  heb gekozen voor de Vantage Pro2.  Ik ben met installeren e.d. niet zo handig.  Dus ik zag er nogal tegenop om de apparatuur te kopen. Maar de heer Gritter van Weerhuisje heeft me met raad en daad bijgestaan en gezorgd dat alles prima werkt.