History

History

Onze naam ontleent zich aan een vroege vorm van een weerstation met een voorspelling van de weersvooruitzichten.

Een traditioneel weerhuisje is eigenlijk een hygrometer. Door een paardenhaar, gevlochten schapendarm, of tegenwoordig ook wel een synthetische haar die onder invloed van de luchtvochtigheid krimpt of uitzet, wordt een mechanisme in beweging gezet. Uit het huisje komt bij mooi weer het vrouwtje, en bij regen het mannetje tevoorschijn. Veelal is er ook nog een thermometer aan het weerhuisje geplaatst.

Het ontwerp van het traditionele weerhuisje is waarschijnlijk afkomstig uit het Zwarte woud. In de 17de eeuw was een weerhuisje daar erg populair. In Nederland is de voorspellende werking beperkt doordat hier een relatief constante luchtvochtigheid heerst. In de bergen geeft het weerhuisje een betere indicatie.

>

Het logo van weerhuisje.nl is een abstractie van het traditionele Zwartewoud weerhuisje. Met man/vrouw symbolen i.p.v. fysieke poppetjes. De strakke hedendaagse vormgeving verwijst naar ons assortiment moderne digitale weerstations.

Weerhuisje.nl is de naam van onze webshop. Ons bedrijf is op 1 januari 2010 ingeschreven bij de KvK onder de naam Aageka webshops.